A la comarca de la Cerdanya un dels plats típics estrella és el trinxat, que es fa amb col, patata i cansalada viada. Plat de temporada d'hivern i que aporta moltes calories.
Ingredients:
- 1 col verda d'hivern
- 1 Kg. de patates kennebec
- 4 trossos de cansalada viada
- 150 gr. de botifarra negra
- 2 grans d'all
- oli i sal
Elaboració:
Poseu una olla amb aigua al foc, quan comenci a bullir tireu-hi la sal, la col i les patates trossejades. Deixeu-ho bullir uns 25 minuts fins que estigui tot cuit.
Escorreu be. Passeu la col i les patates a una cassola i tritureu-les amb l'ajut d'una forquilla, per tal que quedi ben barrejat.
En una paella amb una mica d'oli, fregiu-hi els alls pelats; quan estiguin ben daurats, retireu-ho. Afegiu després la cansalada i quan falti poc per acabar de fregir, poseu la botifarra negra a trossos petits per que costi menys de desfer.
En la paella on heu fregit la cansalada i la botifarra, poseu-hi tot el que hi ha a la cassola, i deixarem que es torri, girar-lo vàries vegades. Finalment ho servirem calent.
Escorreu be. Passeu la col i les patates a una cassola i tritureu-les amb l'ajut d'una forquilla, per tal que quedi ben barrejat.
En una paella amb una mica d'oli, fregiu-hi els alls pelats; quan estiguin ben daurats, retireu-ho. Afegiu després la cansalada i quan falti poc per acabar de fregir, poseu la botifarra negra a trossos petits per que costi menys de desfer.
En la paella on heu fregit la cansalada i la botifarra, poseu-hi tot el que hi ha a la cassola, i deixarem que es torri, girar-lo vàries vegades. Finalment ho servirem calent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada