dissabte, 26 de febrer del 2011

Ofegat de faves i pèsols

Avui  toca faves i pèsols , que millor que la recepta de la Carme Ruscalleda, del Restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar. Una de les millors cuineres del mon, la més estrellada de totes. Treballa molt amb els productes de temporada i de proximitat, aprofitant els bons productes que té el Maresma, peix, pèsols, mongetes, maduixes...

Ingredients:

  • 4 talls de cansalada del gorgil (papada) 
  •  8 cebes tendres
  • 12 alls tendres
  •  1 lligat de menta, julivert i llorer
  •  1 copa de vi ranci o moscatell
  •  1 kg de faves tendres desgranades
  •  1/4 de kg de pèsols tendres desgranats 
  •  50 g de botifarra blanca
  • 200 g de botifarra negra
  •  Sal i pebre
  •  Oli d'oliva
  •  Greix de porc

Elaboració:

Per començar, foneu una mica de greix en una olla en oli calent. Tot seguit afegiu-hi la cansalada, que ja hem de tenir salpebrada.
La cansalada s'ha de sofregir bé fins que quedi rossa. Després tireu-hi la ceba tendra picada i l'all tendre, i apugeu una mica el foc. Poseu-hi el lligat d'herbes i torneu a salpebrar-ho. Un cop sofregits la ceba i l'all tendre, incorporeu-hi les faves, els pèsols, el vi ranci i una mica de bajoca de fava per donar un punt amarg. Rectifiqueu-ho de sal, tapeu l'olla amb paper d'estrassa juntament amb la seva tapa, i sacsegeu-la. Deixeu-ho coure quatre minuts, afegiu-hi la botifarra blanca, remeneu-ho i passats dos minuts, incorporeu-hi la botifarra negra. Coeu-ho durant dos minuts més i ja ho podreu servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada