dissabte, 9 d’abril del 2011

Sopa freda de pèsols amb menta


Recepta estreta del bloc del Club de cuines, molt apropiada per aquests dies de calor. Aprofitant la qualitat dels pèsols de Llavaneres (Maresme), el bon preu que tenen ara en el mercat i amb la menta del pati de casa, ens hem posat a cuinar. 

Ingredients:

Per a 8 persones:
  • 1'5 Kg. de pèsols
  • 2 cebes tendres
  • 2 grans d'all
  • 1 manadet de menta fresca
  • 3/4 de litre de brou de pollastre
  • Crema de llet
  • Oli d'oliva

Elaboració:


Peleu i trinxeu els alls i les cebes. Sofregiu-los en una cassola amb un raig d'oli d'oliva. Un cop tingueu el sofregit a punt, afegiu a la cassola els pèsols, el brou i la menta fresca. Tapeu la cassola i deixeu que faci xup-xup durant uns 20 minuts.
Retireu la menta de la cassola i tritureu-ho. Coleu-ho perquè quedi una sopa fina sense pells de pèsols. Afegiu-hi un bon raig de crema de llet, remeneu-ho i deixeu-ho refredar una estona abans de posar-ho a la nevera fins al moment de portar a taula.
Podeu servir aquesta sopa amb uns quants crostonets de pa fregit o trossets de pernil dolç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada