Un plat molt senzill, més complicat és triar els tomàquet entre les moltes varietats molt bones que existeixen en el mercat. Qualsevol d'aquest tipus de tomàquet sortira una bona amanida, el Raf, Cor de Bou, Rosa Ple, Montgrí... Molt important es tenir un test d'alfàbrega fresca i tallar-la al moment de fer l'amanida, aromatitza en pocs minuts l'amanida.
Ingredients:- 3 tomàquets d'amanir
- 6 cullerades d'oli d'oliva verge
- 2 cullerada de vinagre de Xerès
- 20 fulles d'alfàbrega fresca
- Sal Maldon
Elaboració:
- Amb l'ajuda de un gabinet pelem els tomàquets i traiem la cua.
- Tallem els tomàquets pelats amb rodanxes horitzontals de 0,5 cm i els posem en una plata.
- Salem els tomàquets amb la sal Maldon. Amanim amb l'oli d'oliva verge i el vinagre de Xerès.
- Desfullem l'alfàbrega de les branques i la repartim per tota la plata, les més petites per sobre dels tomàquets.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada