Plat que no ens acabava de sortir bé, amb aquesta recepta surten uns calamars a la romana de primera. Uns dels restaurant que tenen els calamars a la romana com plat estrella es Els Tranquils de Sabadell. Vàrem començar el matrimoni Roca fa més de 40 anys con bodega, venen els primers vins de taula embotellat el Seyta i el Pentavin i actualment ho regenta el fill petit. Es un restaurant de petits plats, com l'agrada dir al propietari i cuiner Jordi Roca. Si t'agrada sortir de "tapes", no t'ho perdis !!! Avinguda de Barberà, 329 Sabadell.
Ingredients:
- 4 calamar mitjans
- Sal
- Pebre
- Farina tempura
- Aigua amb gas gelada
- Oli
Elaboració:
1. Netegem bé els calamars i assequem en paper de cuina. Tallem els calamar a rodanxes, el salpebrem i el reservem mentre preparem la tempura.
2. Per preparar la tempura tirem en un bol tres o quatre cullerades soperes de farina, sal i pebre i ho remenem bé. Afegim l'aigua amb gas molt freda de la nevera i remenem bé fins que quedi una massa espessa, posarem més aigua amb gas o farina fins a trobar la textura desitjada.
2. Per preparar la tempura tirem en un bol tres o quatre cullerades soperes de farina, sal i pebre i ho remenem bé. Afegim l'aigua amb gas molt freda de la nevera i remenem bé fins que quedi una massa espessa, posarem més aigua amb gas o farina fins a trobar la textura desitjada.
3. Mesclem els calamars tallats a rodanxes amb la tempura i posem el bol a la nevera, durant 10 minuts.
4. En una paella posem abundant oli a escalfar. Quan l'oli estigui calent afegim els calamars d'un en un i sense afegir-hi molts perquè no es refredi el oli i es facin bé i quedin ben cruixents. Quan ja estiguin daurats els escorrem en una reixeta o en paper de cuina. Els servim amb un tros de llimona i unes cullerades de salsa maionesa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada