Recepta d’arròs que feien molt sovint en els pobles de la Garrotxa, degut a que no sempre els arribava el peix fresc. Aprofitaven les verdures de l’horta amb els calamars de llauna. Aquesta recepta és de el restaurant "Les Cols"d’Olot i visionada en el programa Cuines de TV3.
Cuiner: Pere Planagumà
Restaurant: Les Cols
Adreça: C/ De la canya, s/n
Població: Olot
Telèfon: 972 269 209
Grau de dificultat: Mitjà
Preu: Baix
Temps d'elaboració: 1 hora i 15 minuts
Ingredients:
- 400 g d'arròs bomba de Pals
- 200 g de calamar farcit en conserva (dues llaunes)
- 200 g de calamar en tinta a trossos en conserva (dues llaunes)
- 150 g de salsitxes
- 1 l d'aigua
- 2 cebes dolces
- 2 pebrots verds ("bitxos verds")
- 2 carxofes
- 2 c/s d'oli d'oliva verge extra
- sal
Preparació:
Per començar, en una cassola amb oli sofregiu la carxofa tallada a dauets i la salsitxa tallada a rodanxes.
Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi la ceba picada i el bitxo verd picat i deixeu-ho sofregir tot junt a foc suau. Quan estigui tot ben ros, poseu-hi els calamars tallats a rodanxes i l'arròs, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts. A continuació, rectifiqueu-ho de sal, cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho coure durant 18 minuts. Finalment, retireu-ho del foc i deixeu-ho reposar durant 3 minuts més. I ja per acabar, emplateu l'arròs.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada