És un plat mot típic de la zona de el Penedès i el Garraf. Per donar a coneixer aquest plat les poblacions de Calafell, Canyelles, Cubelles, Cunit, El Vendrell, Sitges, Vilanova i la Geltru i Vilafranca del Penedès celebran cada any una xatonada popular. Gairebé cada població, almenys disposa una variació de la recepta, que podem degustar en les xatonades populars dintre de la Ruta de Xató.
Ingredients:
- 1 escarola
- 100 gr de bacallà
- 1 llauna de tonyina
- 4 filets d'anxoves
- 1 ceba tendra petita
- 1 tomàquet per amanir
- 1 pot salsa de xató
- Olives arbequines i negres
- Es netege, es remulla i es trossege la escarola.
- Desalem i esqueixarem el bacallà, els afegirem en un bol juntament amb la tonyina i l’escarola.
- Hi abocarem les olives i les anxoves tallades en tres trossos cada una, la ceva tendre tallada a juliana , el tomàquet a daus petits, i finalment la salsa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada