Aquesta recepta de faves a la catalana és la de sempre, la de l’àvia i de la mare. Amb la petita variació de tallar la botifarra a trossets petits, d’aquesta manera queda esmicolada per tota la cassola. La recepta quedarà millor si la deixeu reposar.
Ingredients:
- 4 Kg. de faves (es calcula un kg per persona, abans d’esgranar-les)
- 1 manat d’alls tendres
- 2 tomàquets
- 3 tall de cansalada viada
- 4 fulles de menta
- 1 fulla de llorer
- Oli
- Sal
- Pebre
- Aigua mineral
- 1 culleradeta de sucre
- 250 gr. de botifarra negra
- 1 copeta de vi de xerès sec
Elaboració:
- Poseu a escalfar una mica d’oli en una cassola. Fregiu-hi la cansalada, tallada a daus.
- Quan comenci a enrossir-se, afegiu-hi els alls i les cebes, que prèviament haureu tallat a talls ben petits. Quan la tingueu mig daurada, incorporeu els tomàquets i la culleradeta de sucre.
- Quan tingueu el sofregit fet afegiu-hi les faves, la menta fresca picada, el llorer i el vi sec. Salpebreu i incorporeu la botifarra negra tallada a trossos petits.
- Cobriu d’aigua mineral la cassola, tapeu i deixeu que vagi coent, a foc lent, uns 30 minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada