Ingredients:
(Per el farciment de 10 bastonets)
- 10 bastonets de cranc
- 1 ou
- 5 gambes
- 2 cullerades de maionesa
- 1 barra de pa de quart
- Oli d'oliva verge extra
- Olivada
- Cibulet
- Sal
Elaboració:
Posem aigua amb sal en un cassó, quan comenci a bullir afegim les gambes pelades durant 1 minut. Passat el minut les escorrem i reservem.
En el mateix cassó posem l'ou i un raig de vinagre, quan comenci a bullir esperarem 10 minuts i retirarem. El posarem en aigua freda per pelar-lo millor, si són frescos ens costara més.
Quan ja tinguem les gambes i l'ou fred, amb l'ajuda d'un gabinet el picarem en trossets petits.
Desprès de picar-los en trossets petits, afegim 2 cullerades de maionesa.
Amb l'ajuda d'una forquilla ho remarem tot, mirant que quedi molt bé mesclat i reservem.
Agafem els bastonets i tenint molta cura, els desfem un a un mirant que no es trenquin.
Quan tots els bastonets els tinguem laminats, comencem a farcir-los, Posem a un extrem de cada làmina una cullera petita de la mescla d'ou dur, gambes i maionesa. Els enrotllem un a un com si fossi un caneló.
Ens quedara uns bastonets de cranc farcits a punt d'emplatar i decorar al vostre gust. Els he emplatat de dues maneres com barqueta i com un entrant o primer plat.
Com barqueta comencem a tallar el pa en forma esbiaixada i el posem al forn, el torrem una mica, mirant que no es torri massa.
Quan tinguem la torrada feta posem a sobre un bastonet de cranc farcit, amanim amb una vinagreta d'olives negres picades, oli d'oliva verge i unes gotes de vinagre de Pedro Ximénez. Acabem amb un polsim de cibulet per sobre.
Un altre forma de presentar-lo, seria com un entrant o primer plat. Posem en un plat 3 o 4 bastonets farcits, els amanim i decorem amb la vinagreta i el cibulet, com hem fet en la barqueta.
Doncs si que és original!!! M'ha encantat ho provaré. petons
ResponElimina