Aquesta es una recepta que la tenia pendent, per molts motius. Per ser uns postres de la meva infantesa i agradar-me molt. De petit la meva mare no l'havia fet mai, per falta de temps o de diners?. Era un plat típic dels restaurants, juntament amb el pijama, però l'economia no estava per menjar fora de casa. La veritat és que no es difícil de fer-los. Més complicat es fer el caramel, no s'ha de remenar amb cap cullera, ni deixar-lo molt fosc.
Ingredients:
( Per 16 persones, flameres petites)
- 1 litre de llet de vaca sencera
- 8 ous
- 200 g de sucre
- 60 g de sucre per fer el caramel
- 1 llimona (la pell de la llimona)
- 1 branca de canyella
Elaboració:
- Pelem la llimona i la posem a bullir en un cassó amb la llet i la branca de canyella. Quan comenci a bullir, parem el foc i tapem, deixant que perfumi la infusió duran 15 minuts.
- Amb una paella i a foc suau posem els 60 g de sucre i una cullerada d'aigua. Deixem que vagi caramelitzant movent la paella, mai remenar-lo en cap cullera, fins que tingui un color marronos. Repartim el caramel per les flameres que tindrem dintre d'una plata fonda.
- En un bol, mesclem el sucre i els ous. Retirem de la llet la branca de canyella, la pell de la llimona i l'afegim la llet al bol. Ho remeneu tot molt bé.
- Quan ho tenim tot mesclat, omplim les flameres que tenen en el fons el caramel. També omplim d'aigua la platera per fer el bany maria.
- Escalfem el forn a 125 graus i posem la platera durant 45 a 60 minuts, mirant que l'aigua no bulli, cal comprovar amb un escuradents si estan cuits.
- Si el escuradents surt net ja els podeu retirar del forn. Els retirem del bany maria i els deixem refredar.
- A l'hora de servir-los els trèiem de la flamera.
El de tota la vida mai falla! petons
ResponElimina