divendres, 14 de gener del 2011

Sípia amb pèsols i mandonguilles

De les moltes receptes de sípia amb pèsols i mandonguilles aquesta es de les millors. La recepta és de la Fonda Siqués "Cal Parent" de Besalú. 

Ingredients:

    -  800 g de sèpia
- 200 g de pèsols bullits
- 1 copa de vi blanc sec
- 4 cebes de Figueres
- 4 alls
- 4 tomàquets
- 4 carxofes
- Oli
- Sal
- Sucre
 Per a les mandonguilles:
- 250 g de carn picada de porc
- 2 ous
- Molla de pa sucada en llet
- Sal
- Pebre
- Canyella en pols

- Julivert 
Per a la picada: 
- 2 alls
- Julivert
- Canyella en pols
- 2 cullerades d'oli

Elaboració:

Per preparar les mandonguilles, poseu la carn picada en un bol i salpebreu-la. Incorporeu-hi el julivert tallat, l'all trossejat, la molla de pa i un ou batut, i barregeu-ho amb les mans.
Tot seguit, afegiu-hi una mica de farina i seguiu barrejant-ho. Després feu-ne mandonguilles, passeu-les per farina i fregiu-les en una paella amb oli calent. Mentrestant, saleu els talls de sèpia i poseu-los en una cassola amb oli calent. Incorporeu-hi una mica de vi blanc, la ceba tallada i l'all trossejat. Quan la ceba agafi color, afegiu-hi el tomàquet ratllat, una mica de sucre, les carxofes i els pèsols bullits Remeneu-ho i, tot seguit, incorporeu-hi una mica de brou suau. Tapeu la cassola i deixeu-ho coure durant uns 30 minuts. Per fer la picada, poseu un polsim de sal, una mica de galeta, avellanes, ametlles i julivert en un morter, i piqueu-ho. Després afegiu-hi una mica d'oli. I ja per acabar, poseu les mandonguilles a la cassola amb la sèpia i els pèsols. Afegiu-hi també una mica de canyella i la picada, i barregeu-ho. Tapeu la cassola, deixeu-ho coure uns 15 minuts més i ja podreu servir el plat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada