Menjar amb moltes calories, molt adient per els dies d’hivern que fa molt fred. Recepta senzilla que es tracta de fer un sofregit i triturar-lo. Podem canviar les mongetes del ganxet per d’altres de Santa Pau, de Tolosa, Gernika, faves asturianes...
Ingredients:
- 400 gr de mongetes del ganxet
- 4 trosset de xoriço
- 4 trosset de botifarra negra
- 1 fulla de llorer
- 1 ceba
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 2 tomàquets
- 3 grans d’all
- Pebre vermell dolç
- Oli
- Sal
Elaboració:
- En una olla poseu a bullir les mongetes a foc lent, durant 2 ½ hores aproximadament.
- En una paella poseu l’oli per fer un sofregit amb els grans d’all, la ceba, els pebrots, els tomàquets. Quan falti poc per acabar el sofregit posem el pebre vermell i la sal.
- Quan tingueu fet el sofregit, retireu els alls i tritureu el sofregit. Mescleu el sofregit, el xoriço, la botifarra i el llorer amb les mongetes. I deixeu coure durant 10 minuts a foc lent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada