divendres, 5 de novembre del 2010

Mongetes tendres amb patates

Recepta sense gaire complicació, que tindríem que fer una o dues vegades a la setmana, sigui mongetes o d’altres classes de  verdures . Aquest plat el podem amanir i donar-li un toc personal segons els gustos de cada comensal, amb oli,  oli i vinagre,  maionesa, all i oli,  tomàquet verd, tonyina, mostassa de Dijon i els més joves amb un sofregit de tomàquet…


Ingredients:

  • 800 gr. mongetes tendres
  • 1 ceba mitjana.
  • 2 patates mitjanes tallades a trossos
  • 4 ous
  • oli
  • sal

 Preparació:

  1. Treurem el cap i cua de les mongetes i les partirem en trossos petits, les rentarem en aigua i les posarem a coure en aigua bullent, junt amb la ceba pelada  sencera i oli amb sal.
  2.  Quan estiguin  bullint 5 o 10 minuts hi afegirem els trossos de patates esqueixades i ho deixarem fer uns 15 minuts més.
  3.  En un altre foc posem a escalfar un cassó amb aigua, quan comenci  a  bullir posarem  els ous. Passat 9 minuts retirarem i el refredarem, per poder pelar-los millor. Un cop ben cuites i escorregudes les mongetes i pelats els ous, emplatarem amanint el plat amb sal i oli al gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada