Anem a preparar un puré de patates, una recepta molt senzilla però que ens servirà de base per l'elaboració d'altres receptes que fan servir el puré de patates com a ingredient principal com el pastís de carn i patates, les bombes picants… o com acompanyament d’altres plats.
Ingredients:
- 4 patates grosses
- 1 bossa d’espinacs
- ½ pot de tomàquet
- 2 cullerades soperes d’all i oli
- 1 gra d’all
- Sal
- Sucre
Elaboració:
- Peleu les patates i esqueixeu-les a trossos petits. En un cassó mig ple d’aigua, poseu un raig d’oli i sal. Quan comenci a bullir tireu les patates, deixeu que bullin durant 20 minuts (depenent del tipus de patata). Sense deixar de refredar del tot aixafeu-les bé, amorosint-les amb 2 cullerades d’all i oli.
- Netegeu i escorreu els espinacs. Els poseu en una paella amb una mica d’oli i la tapeu, remeneu de tant en tant perquè no es cremin, durant 5 minuts a foc mig.
- En una paella amb oli fregiu l’all, quant estigui ros, retireu l’all hi poseu mig pot de tomàquet, afegint una mica de sal i sucre. Retireu quan estigui fregit al vostre gust.
- Amb l’ajuda de un motlle en forma d’anella emplateu, posant el puré de patata, els espinacs i per sobre la salsa de tomàquet.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada