Aquesta és una de les moltes receptes d'ous farcits, ni millor ni pitjor, sinó diferent. Una mica més elaborada que la clàssica dels rovells d'ou du, tonyina i maionesa.
Ingredients:
- 8 ous
- 16 gambes
- 6 palets de cranc
- 1 llauna petita de tonyina
- 3 cullerades de maionesa
- 1 ceba mitjana
- 1 pebrot vermell petit escalivat
- 16 olives farcides d’anxoves
- Vi blanc
- Oli
- Sal
Elaboració:
- Posem els ous a coure amb una cullerada de sal. Quan portin 12 minuts bullin, els posem a refredar amb aigua freda. Deixem refredar i els pelem.
- Pelem, piquem i sofregim la ceba, a mitja cocció afegim un rajolí de vi blanc. Deixem refredar.
- En un cassó amb aigua i sal, bullim 1 minuts les gambes.
- Tallem els ous per la meitat al llarg. Separem els rovells, els posem en un bol i reservem les clares.
- Afegim als rovells d'ou, la tonyina sense l’oli, la ceba fregida, el pebrot escalivat, els palets de cranc tallat petits, la maionesa i un pessic de sal. Amb una forquilla piquem i barregem bé fins que quedi una pasta suau i homogènia.
- Amb una cullereta farcirem les clares d’ou que teníem reservades.
- Acabem amb l’ajuda d’un escuradents, punxarem una oliva, una gamba i l'ou farcit. Repetim l’operació amb els 15 ous farcits restants.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada