Ingredients:
- 400 g de fesols de Santa Pau
- 1 bròquil
- 3 tires de cansalada viada
- 2 tires de cansalada del coll
- Oli d'oliva verge
- Sal
Elaboració:
- Posarem el fesols en remull la nit abans amb aigua. Si l'aigua és dura cal posar-hi una mica de bicarbonat per ajudar als fesols a créixer.
- L'endemà al matí, canviarem l'aigua del remull, perquè si no els rentem bé farà al bullir una escuma groga i no tindran el gust que els hi toca.
- Posarem a bullir els fesols amb una mica de sal i aigua freda a foc mig i quan comenci l'ebullició els espantarem afegim a l'olla una mica d'aigua freda per tal de tallar el bull i que tornin a començar a bullir, però molt fluixet, aproximadament uns 90 minuts. Un cop escorreguts els fesols ja els tenim apunt de menjar.
- Posarem a bullir el bròquil amb aigua i mitja cullerada de sal, durant 10 minuts.
- Mentrestant tallem la cansalada del coll i la viada a daus petits, amb la cansalada del coll la fregim amb una mica d'oli a foc lent i anem retirant i reservant l'oli que va fent.
- Amb l'oli que hem reservat de la cansalada del coll, fregim la cansalada viada.
- Presentem el plat amb els fesols sortits d'olla, per sobre el bròquil i amanim amb els trossets de cansalada viada i l'oli de la cansalada del coll.
Quina bona pinta aquests fesols! petons
ResponElimina