Aquest puré fred de cigrons és un plat de la cuina àrab. En aquesta recepta podeu incorporar l'oli de tahini opsionalment. Per menjar aquest plat he fet unes llesques de pa torrat i una albergínia laminada al llarg, passades per farina i fregides. Els puristes acompanyant aquest plat amb pa de pita.
. Ingredients:
- 500 gr de cigrons cuits
- 1 gra d'all
- 1 llimona
- 1 cullerada de vinagre de Xerès
- Comí en pols
- Pebre vermell dolç
- Oli d'oliva verge extra
- Suc de la cocció dels cigrons
Elaboració:
- Posem en un bol els cigrons cuits, reservant una cullerada per adornar el plat, afegim l'all, el vinagre de Xerès, el suc de la llimona i un pessic de comí en pols.
- Amb la batedora triturem tot fins que quedi ben mesclat, si el puré queda molt espès afegim aigua de la cocció dels cigrons, fins que tingui una textura cremosa.
- Posem 3 cullerades de puré en el centre del plat i ho estenem uniformement per tot el plat.
- Amanim amb l'oli d'oliva, empolvorem amb el pebre vermell dolç i uns cigrons per sobre.
M'encanta!!! és ideal pels aperitius!! petons
ResponEliminaM'encantan els aperitius, però aquest pastís Intel·ligent teu,fa una pinta!!!
ResponElimina